Beleving

Aanbod events

Vandaag zijn ‘beleving en interactie’ enorm belangrijk om van een project een succes te maken.
Daarom is ons aanbod (voor bibliotheken, festivals, culturele centra en andere events) dan ook gebaseerd op dat principe.
Wij bieden educatieve huurexpo’s aan over historische beeldverhalen, maar ook geprojecteerde ‘live draws’, toffe workshops en boeiende lezingen: steeds op maat van de klant en met de nadruk op – jawel – beleving en interactie!

Educatieve huurexpo’s

Deze leerrijke en leuke tentoonstellingen zijn gebaseerd op onze historische stripreeksen en kunnen aangepast worden in formaat (op vraag van de klant): elke expo is voorzien van een digitale tool en een klassieke bundel.

Deze exposities zijn beschikbaar:

– NIEUW! ‘Alexander De Grote: de parodie van de kunst’: ontdek het leven van Alexander De Grote (en tegelijk ook véle beroemde kunstwerken) door de ogen van zijn hofschilder.
(Nieuw! Beschikbaar vanaf najaar 2023)
Meer info? Kijk hier.

– ‘Het mysterie Kaspar Hauser’: ontdek het waargebeurde verhaal van de raadselachtige vondeling Kaspar Hauser, al 200 jaar één van de grootste onopgeloste mysteries van de wereld!
Meer info? Kijk hier.

– ‘Alleen op de wereld: hoe maak je een strip van A tot Z’: deze expo vertelt over de bewerking van dit klassieke, prachtige kinderboek tot een beeldverhaal en hoe deze strip tot stand kwam.
Meer info? Kijk hier.

De strips van al deze expo’s zijn beschikbaar voor uw catalogus. Elke expo wordt opgebouwd en afgebouwd. Inclusief ondersteuning, digitale bundels, referentielijst (boeken, films, documentaires) en multimedia (video’s ter vertoning).

Prijs: 350 euro per maand (excl. vervoersonkosten).

Live draws

Als tekenaar kan je een evenement ook een uniek, origineel cachet geven: live tekenen op een eenvoudige tekenblad of op de binnenkaft van je favoriete boek… Of beter nog: op een groot scherm of – wie weet – zelfs op ramen of deuren.
Verwondering en verbazing alom, wanneer het publiek hun favoriete personages tot leven gewekt zien worden!

Een erg leuk concept is de ‘live draw on request’ waarbij bezoekers van een evenement hun favoriete (boeken)personage mogen aanvragen, waarna dit figuurtje dan live getekend wordt en als cadeau meegegeven aan de klant.

Meer info? Zie hier.

Prijs: 100 euro per uur (excl. vervoersonkosten).

Workshops ‘strips tekenen’

In een fijne en losse sfeer leren we samen hoe strips gemaakt worden en gaan we zelf aan de slag: kinderen van 9 tot 99 jaar ontwerpen zelf hun eigen stripfiguurtje aan de hand van handige en bruikbare tips. Op het einde van de workshop (duur: 100 minuten) mag elke deelnemer trots pronken met het resultaat!

Meer info? Kijk hier.

Qua techniek is een scherm, beamer, laptop, en geluidsversterking vereist.

Prijs: 250 euro (excl. vervoersonkosten).

Lezingen

Met onze lezingen bieden we ook een boeiende, leerrijke en vooral erg persoonlijke ervaring aan.
We onderzoeken in deze vlotte lezingen (met nodige kennis van zaken) grondig de thema’s van onze stripboeken en graphic novels. Natuurlijk is er steeds ruimte voor interactie met het publiek. De lezingen duren zo’n 100 minuten.
Ze worden verzorgd door Bart Proost (meester in de beeldende kunsten, docent esthetica en cultuureducatie) of Stijn Verhaeghe (germanist en filosoof).

De lezingen in ons aanbod:

– NIEUW! ‘Caspar David Friedrich: de schilder van de stilte’: in 2024 zal Caspar David Friedrich 250 jaar geleden geboren zijn. Friedrich is dé schilder van de Duitse romantiek bij uitstek. Zijn geniale kunstwerken (sublieme landschappen) zijn enorm actueel: net zoals Friedrich in zijn kunst wilde vluchten voor de industriële revolutie, zo zijn ook wij ongemakkelijk op de loop voor het allesoverheersende digitale tijdperk. We leren de mens achter de kunst kennen en waarom hij zijn ereplaats in de kunstgeschiedenis blijvend verdient.
(Nieuw! Beschikbaar vanaf najaar 2023)

– ‘Alexander De Grote – de mens achter de mythe’: een lezing over leven, dood en invloed van deze legendarische Macedonische koning-veroveraar. We leren hoe ons beeld van Alexander vooral een mix is van historische feiten, mythes en veronderstellingen.

– ‘Alleen op de wereld: hoe maak je een strip van A tot Z’: deze lezing vertelt over de bewerking van dit klassieke, prachtige kinderboek tot een beeldverhaal en hoe deze en andere strips tot stand komen.

– ‘Het mysterie Kaspar Hauser’: deze lezing behandelt het raadselachtige maar waargebeurde verhaal van Kaspar Hauser, wiens leven een van de grootste onopgeloste mysteries aller tijden is, vanuit verschillende invalshoeken: historisch, politiek, sociaal en zelfs filosofisch. Een ongemeen boeiend raadsel.

De lezingen zijn allemaal gebaseerd op onze strips. Ze maken gebruik van beeld- en filmfragmenten en illustraties uit onze boeken. Qua techniek is een scherm, beamer, laptop, en geluidsversterking vereist.

NIEUW! Indien gewenst kan er ook gekozen worden voor een formule waarbij Bart als illustrator de lezing visueel versterkt met live geprojecteerde illustraties (bij en over de lezing).

Prijs: 250 euro (excl. vervoersonkosten).

Deze lezingen zijn opgenomen door auteurslezingen.be waardoor organiserende instanties een deel van de kosten kunnen terugvorderen via VFL.

Referenties

Voor referenties i.v.m. dit aanbod (expo’s, lezingen, workshops, live draws, enz…) verwijzen we u graag naar volgende klanten. Bibliotheken: Turnhout, Antwerpen, Arendonk, Neerpelt, Lommel, Veldhoven, Bocholt, Kinrooi, Maaseik, Mol, Rotselaar, Lanaken, Diepenbeek, Hamont, etc…
Cultuurcentra: Eupen, Lommel, Kaulille, Overpelt, enz…
Musea: Maaseik, Turnhout, enz…
Festivals: Eupen, Aachen, Veldhoven, Lommel, Breda, Pelt, enz…

Wenst u meer informatie over onze andere projecten en activiteiten: surf dan naar of naar www.bartproostillustratie.wordpress.com of naar www.bartproost.be.

Bart Proost (Lommel – B)
met Stijn Verhaeghe (Gent – B)
met Bart Cassauwers (Antwerpen – B)

tel.: 0494372419 – mail: bartproost@yahoo.com

 

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag